Hlavní obsah

Ředitel Homolky po auditu skončil

Aktualizováno

Ředitel Nemocnice Na Homolce Ivan Oliva v pátek s okamžitou platností rezignoval. Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jeho rezignaci přijal. Důvodem jsou nedostatky v hospodaření. Prvotní informace České televize zněla, že byl Oliva odvolán.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pražská Nemocnice Na Homolce

Článek

„Ředitel nemocnice se dnes sešel s panem ministrem a oznámil mu, že se rozhodl rezignovat na funkci. Důvodem jsou výsledky kontroly,” řekla v pátek Právu mluvčí ministerstva zdravotnictví Gabriela Štěpanyová. Vojtěch podle ní toto rozhodnutí považuje za rozumný krok.

Jak již Právo informovalo, hloubková kontrola ministerstva zdravotnictví odhalila, že zařízení uzavřelo v posledním roce velké množství v podstatě neplatných smluv za více než 402 miliónů korun. [celá zpráva]

Ministr Vojtěch v této souvislosti s výsledky auditu konstatoval, že zjištění, která odhalil, „nejsou banální”. [celá zpráva]

Kontrakty, o něž se jedná, totiž nebyly zveřejněny v registru smluv. Tím nemocnice podle auditorů porušila zákon. Závažné chyby kontroloři objevili rovněž u nemocnicí zadaných neprůhledných a zmatečných veřejných zakázek.

Řízením nemocnice byl dočasně pověřen primář radiodiagnostického oddělení Josef Vymazal. Nový ředitel vzejde z výběrového řízení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám