Hlavní obsah

Ředitel ČT Janeček dostane roční odměnu půl miliónu

PRAHA

Rada České televize (ČT) schválila ve středu generálnímu řediteli ČT Jiřímu Janečkovi roční odměnu ve výši půl miliónu korun. Zdůvodnila ji splněním vyrovnaného hospodářského výsledku veřejnoprávní televize za rok 2006 a zprávou auditora, který ověřil účetní závěrku ČT bez výhrad.

Článek

Odměna pro Janečka tvoří pohyblivou složku jeho platu a nárok na ní má při naplnění své manažerské smlouvy, což se podle většiny členů rady stalo.

Opačného názoru byl jen radní Jiří Voráč, který řekl, že nebude hlasovat pro, protože podle jeho názoru není dosud uspokojivě vyřešena kauza bývalého vrchního a programového ředitele ČT Františka Lamberta.

Lambert funkci zastával tři a půl roku, aniž odevzdal zákonem vyžadované lustrační osvědčení, neboť byl členem Lidových milicí. Rada kvůli tomu Janečka upozornila na porušování zákona. Podle některých názorů měla Rada ČT Janečka za tři a půlleté porušování zákona odvolat. Rada s odkazem na zákon o ČT říká, že tak učinit nemohla, pokud jej v posledních 12 měsících písemně neupozornila na pochybení vyjmenované v zákoně.

Reklama

Související články

Ředitel ČT dostane půmiliónovou odměnu

Radní České televize (ČT) odsouhlasili na středečnímu zasedání roční odměnu generálnímu řediteli ČT Jiřímu Janečkovi ve výši půl miliónu korun.

Výběr článků

Načítám