Hlavní obsah

Ředitel ČT Janeček dostal další odměnu

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Generální ředitel České televize (ČT) Jiří Janeček dostal před čtrnácti dny od Rady ČT půlmiliónovou odměnu za výborné hospodářského výsledky veřejnoprávní televize v uplynulém roce. Teď se mu na výplatní pásce objeví další odměna 350 tisíc korun, neboť podle středečního rozhodnutí Rady ČT splnil své úkoly.

Článek

Odměna mu náleží podle manažerské smlouvy za splnění čtyř ukazatelů za první pololetí letošního roku. Těmito ukazateli jsou sledovanost a spokojenost diváků, vyrovnané hospodaření ČT, splnění a překročení cash flow a splnění usnesení Rady ČT za první pololetí.

Radní ve středu konstatovali, že Janeček všechny čtyři úkoly splnil a překročil. Například plán sledovanosti byl stanoven na 25 procent, skutečnost je 30 procent, spokojenost diváků podle desetibodové škály je na ukazateli 7,9.

Radní Dobromil Dvořák připomenul, že by Rada ČT měla ještě vyvodit finanční sankci z toho, že Janeček v prvním pololetí porušil zákon tím, že zaměstnal v manažerské funkci člověka, který byl v Lidových milicích. U ostatních radních ale s tímto požadavkem neuspěl. "Janeček dostal sankci nefinančního charakteru. A to výtku. Nemělo by se trestat za jednu věc dvakrát," řekl místopředseda Rady ČT Milan Badal.

Reklama

Výběr článků

Načítám