Hlavní obsah

Rathův spojenec Dolejš přežil, výzvu k rezignaci ČSSD neschválila

• Aktualizováno
Novinky, Jiří Ovčáček

Vedení ČSSD věnovalo celý pátek korupční kauze poslance a bývalého hejtmana Davida Ratha. Řešil se i osud exhejtmanova klíčového spojence, šéfa středočeské organizace Richarda Dolejše. Na pátečním večerním jednání předsednictva sociální demokracie v Lidovém domě neprošel návrh, aby rezignoval na svou funkci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Richard Dolejš (v popředí)

Článek

Dolejš se v pátek odpoledne zúčastnil jednání nejužšího vedení ČSSD, politického grémia. Podle zjištění Novinek.cz na schůzce oznámil, že na zasedání středočeského krajského výkonného výboru své strany dá předsednickou funkci k dispozici. Vzhledem k tomu, že má společně s Rathovými lidmi většinu, je otázkou, zda by byla nabídka k odchodu přijata.

Dolejšovi kritici se s tímto vyjádřením nespokojili. Na večerním jednání předsednictva předložili návrh usnesení vyzývající šéfa středočeské ČSSD, aby svou funkci složil. Kolem návrhu se strhla dlouhá debata. Nakonec ale usnesení neprošlo a žádná oficiální výzva k rezignaci tak nepadla.

Předsednictvo sociální demokracie na druhou stranu pozastavilo členství obviněné šéfce kladenské nemocnice Kateřině Pancové a exposlanci ODS Petru Kottovi. Stejně jako politické grémium pak apelovalo na Ratha, aby složil poslanecký mandát.

Reklama

Výběr článků

Načítám