Hlavní obsah

Rath: Wolf je velké nafoukané nic

Novinky, jov

Místopředseda sociálně demokratických poslanců ČSSD David Rath se ostře pustil do Petra Wolfa, který opustil klub i stranu. Prohlásil, že Wolf za větší demokracii v ČSSD bojoval bobříkem mlčení a do Sněmovny se nechal vyvézt jako "pytel mouky" v nákladním autě řízeném šéfem strany Jiřím Paroubkem. Wolfa označil za velké nafoukané nic.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lubomír Zaorálek (vlevo) a David Rath

Článek

Rath odmítá Wolfovu kritiku nedostatečné vnitrostranické demokracie v ČSSD. „Těžko někoho přesvědčí, že Wolf bojoval za větší demokracii v ČSSD. Maximálně bobříkem mlčení,“ prohlásil Rath.

„To snad nestojí ani za odpověď. Myslím, že to už není ani zajímavé ani zábavné. Je to tristní ukázka naprostého rozkladu politické kultury,“ reagoval pak na Wolfovo odmítnutí vzdát se poslaneckého mandátu a výzvě, aby ze Sněmovny odešel Paroubek.

O přeběhlících uvedl, že se nechali „vyvézt“ stranou do Sněmovny, aby z ní pak odešli. „Nepřispěli k ničemu, vezli se jako pasažéři, jako pytle mouky v náklaďáku, který řídili krajští lídři a hlavně Paroubek,“ uvedl Rath k bývalým poslancům ČSSD.

„Oni místo toho, aby byli aspoň základně loajální k programu strany, která je tam vyvezla, a k lidem, kteří to odřídili, v tomto případě Jiří Paroubek a krajští lídři, tam to byl na severní Moravě Luboš Zaorálek, tak místo toho dělají ramena. Myslím, že je to velké nafoukané nic,“ dodal na adresu Wolfa.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám