Hlavní obsah

Rath obvinil Kalouska, že fackoval ve "veselé opičce"

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) to ve čtvrtek kvůli aféře s fackováním pořádně schytal od svého tradičního kritika, středočeského hejtmana Davida Ratha (ČSSD). Známý sněmovní bouřlivák Kalouska obvinil, že v den, kdy nafackoval nadávajícímu mladíkovi, jevil "známky veselé opičky."

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec David Rath (ČSSD) při jednání Sněmovny

Článek

Rath ve čtvrtek na tiskové konferenci v dolní komoře uvedl, že Kalouska potkal ve Sněmovně ještě před incidentem na Malostranském náměstí. „Včera, když jsem ho potkal na chodbě, tak jevil známky veselé opičky,“ tvrdil Rath na tiskové konferenci ve Sněmovně. Doplnil, že šlo o známky středního alkoholového opojení.

Hejtman k tomu přisadil, že Kalousek „prohodil několik rozšafných slov“ a zápasil se vstupní kartou do jídelny v dolní komoře. Rath se přitom dovolával i svědků, jmenoval šéfa soc. dem. Bohuslava Sobotku a jeho předchůdce Jiřího Paroubka.

Mladíka, který utržil facky, označil Rath za chudáka. Odůvodnil to tím, že se fackovaný vůbec nebránil. „Normální člověk by se čtyřem ranám podnapilého ministra bránil,“ opřel se Rath znovu do Kalouska. Ministra obvinil, že si vybral ve své agresivitě někoho, kdo na něj nestačil.

Incident šetří policie. [celá zpráva]

Rath se jako chudák nezachoval

Rath se do Kalouska v souvislosti s jeho údajným holdováním alkoholem opírá pravidelně a u sněmovního disciplinárního řízení si už také vysloužil pokutu 10 tisíc korun. A s fackováním na veřejnosti má také své zkušenosti.

Bývalý ministr zdravotnictví ODS Miroslav Macek mu zezadu uštědřil záhlavec před plénem stomatologů, za což mu Rath nejprve vyčinil, že je zbabělec. Když na něj ale mířila další rána, vykryl ji a úder Mackovi vrátil, načež se oba politici v klinči svalili pod pultík. Rath pak na Mackovi ještě vysoudil sto tisíc korun a veřejnou omluvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám