Hlavní obsah

Rádio přelepilo Kajínka na billboardu nápisem nedoporučeno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Představitelé Rádia Kiss, které v reklamní kampani, včetně billboardů, propaguje doživotně odsouzený nájemný vrah Jiří Kajínek, vyřešili spor s Radou pro reklamu po svém. Kajínkovu tvář nechali přelepit nápisem nedoporučeno.

Foto: Aleš Plevka

Čtyři desítky letošních sběračů znovu pomohli přírodě v lokalitě Boden

Článek

Na tom, že Kajínek z billboardů zmizí, se zástupci rádia dohodli minulý týden na schůzce s vedením Rady pro reklamu. Zástupci rádia tehdy jen sdělili, že výtky rady respektují a billboardy upraví do sedmi dnů. Rada dříve označila billboardy za neetické.

Rozhodnutí Rady pro reklamu přitom není právně závazné. Komise rady posuzuje pouze etiku. Pokud má podezření na porušení zákona, předává záležitost živnostenskému úřadu.

Pět set billboardů s Kajínkem se objevilo po celém Česku před několika dny. Fotografie s usmívajícím se Kajínkem a textem "Rádio na doživotí" se už objevily také v tisku.

Smlouvu uzavřelo rádio se samotným Kajínkem, který za komerční využití svého snímku získal řádově několik desítek tisíc korun.

Reklama

Související články

Kajínek si za billboard vydělal desetitisíce

Pět set billboardů, na kterých na doživotí odsouzený nájemný vrah Jiří Kajínek propaguje Rádio Kiss, se objevilo po celém Česku. Fotografie s usmívajícím...

Výběr článků

Načítám