Hlavní obsah

Průmyslovka se chce zbavit studentů, kteří šikanovali učitelku

Praha

Střední průmyslová škola Na Třebešíně zvažuje, že studenty, kteří se měli zapojit do šikany pedagožky, která následně zemřela, vyloučí ze školy. K přísnějšímu trestu chce přistoupit na základě dalších videí, na nichž byl zaznamenán teror studentů vůči učitelce.

Foto: Lucie Fialová, Právo

Střední průmyslová škola Na Třebešíně

Článek

Poté, co jsme viděli videa, na kterých je zachyceno mnohem hrůznější jednání studentů, než na záznamech, které jsme obdrželi my 12. ledna, jsme se rozhodli otevřít nové správní řízení, které může vést ke zpřísnění trestů, například vyloučení ze školy, nicméně to záleží ještě na jednání s magistrátem,“ řekla Právu Taťjana Kubíková, zástupkyně ředitele SPŠ.

„Nicméně musíme to ještě konzultovat s magistrátem hlavního města Prahy, naším zřizovatelem,“ dodala Kubíková.

Škola na základě videozáznamů, které v lednu obdržela, potrestala obratem viníky podmínečným vyloučením a trojkou z chování.

Na prvních videozáznamech šikany, které škola získala od studentů, bylo sice k vidění "hrubé a zavrženíhodné" chování žáků, ale nikoliv fyzické násilí.

O případ se zajímá i ministryně školství

Ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) v úterý avizovala, že se kvůli případu obrátí na zřizovatele školy, kterým je pražský magistrát. Ten zatím další opatření nechystá a počká na výsledek šetření České školní inspekce. Ta se jíž případem zabývá stejně jako policie.

Vedení školy se zároveň ohradilo proti tvrzení některých médií, že učitelka zemřela na následky šikany ze strany žáků.

Zástupkyně Kubíková již dříve uvedla, že příčinná souvislost mezi šikanou a úmrtím jejich kolegyně nebyla, na vině byly její zdravotní problémy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám