Hlavní obsah

Prudké deště zaplavily na Plzeňsku několik obcí

Aktualizováno

Prudká dešťová přeháňka v pondělí odpoledne zasáhla oblast jihovýchodně od Plzně a zaplavila části několika obcí. Voda s bahnem stekla z polí a zaplavila ulice či dvory ve Šťáhlavech, Šťáhlavicích či v Nezvěsticích.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zaplavený dvorek rodinného domu ve Šťáhlavech na Plzeňsku

Článek

Podle policejní mluvčí Dany Ladmanové jsou kvůli vodě na silnici uzavřeny dvě komunikace. Jedna mezi Šťáhlavy a Nezvěticemi a druhá mezi Šťáhlavy a Šťáhlavicemi. Policie navádí auta na objízdné trasy. Předpokládá se, že silnice se otevřou až v úterý odpoledne.

Počasí na čas přerušilo také železniční dopravu na místních tratích v okolí Plzně. Kvůli úderu blesku, po němž vypadlo zabezpečovací zařízení, byl omezen provoz na trati z Plzně do Žatce.

Voda na kolejích odpoledne zastavila provoz na trati z Nezvěstic do Ždírce.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Lidé ve Šťáhlavech odklízejí následky prudkých dešťů na Plzeňsku

Ve Štáhlavech se voda dostala i do některých domů u nádraží a v dalších částech obce. V některých místech stálo i přes půl metru vody.

„Voda se valila z polí od Nezbavětic a zaplavila domy v horní části obce. Silnice na Šťáhlavice a Nezvětice byly neprůjezdné,” uvedl starosta Šťáhlav Václav Štětina.

Mluvčí hasičů Pavla Jakoubková řekla, že ve Štáhlavech hasiči čerpali vodu ze sklepů deseti domů, horší situace byla u autodílny, která je pod úrovní silnice. "Nejvíce vody se prohnalo Nezvěstickou ulicí, proud dosahoval i 30 centimetrů, hasiči na místě pootvírali kanalizaci, aby voda rychleji odtekla," popsala.

Před odpoledními bouřkami na jihu a západě Čech varovali v pondělí meteorologové. [celá zpráva]

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Auta pod vodou ve Šťáhlavech na Plzeňsku

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám