Hlavní obsah

Pro zraněné lyžaře vzlétl vrtulník

Miroslav

Dva lidé utrpěli v sobotu v Olomouckém kraji zranění po pádu na lyžích. Chlapce i ženu středního věku transportoval do nemocnice vrtulník. Informovala o tom mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková. Věk zraněných neuvedla.

Foto: Foto ZZS Olomouckého kraje

Vrtulník lyžaře transportoval do nemocnic.

Článek

Ke zraněnému chlapci podle ní vyjížděli záchranáři do lyžařského střediska Miroslav u obce Lipová-lázně na Jesenicku. „Při pádu na sjezdovce utrpěl poranění bérce. Po stabilizaci zdravotního stavu byl letecky transportován do Dětské nemocnice FN Brno Černá Pole,“ uvedla mluvčí.

O lyžování v zahraničí je zájem. Zvyšuje ho i očkování dětí podpůrnou dávkou

Cestování

V druhém případě podle ní zasahovala posádka zdravotnických záchranářů z Hanušovic společně se členy jesenické Horské služby ve Stříbrnicích u Starého Města na Šumpersku.

„Žena středního věku tu utrpěla po pádu na lyžích poranění dolní končetiny v oblasti stehna. Záchranáři provedli u pacientky základní vyšetření, následně použili vakuovou matraci k imobilizaci těla a aplikovali léky proti bolesti,“ konstatovala Mikisková.

Na Slovensku mohou nově lyžovat i neočkovaní s testem

Cestování

Na místo události byla podle ní vyslána letecká záchranná služba. Ta pacientku transportovala na traumacentrum do Fakultní nemocnice v Olomouci,“ doplnila mluvčí záchranky.

Reklama

Výběr článků

Načítám