Hlavní obsah

Pro Bártu je 500 tisíc jako pětistovka, řekl u soudu John

Praha

Předseda VV Radek John ve středu u soudu vysvětloval, proč Vít Bárta nechtěl po lidech, kterým údajně půjčoval peníze, žádné potvrzení. Podle Johna je půlmiliónová částka pro Bártu jako pro něj pět set korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek John před soudem.

Článek

"Pro Víta Bártu je 500 tisíc jako pro mě 500 korun. Kdybych si od někoho půjčoval 500 korun, také nebudu nic sepisovat," odůvodnil John, proč mu nepřišlo divné, že si Bárta na statisícové částky nenechal podepsat žádné potvrzení.

Bárta se u Obvodního soudu pro Prahu 5 zpovídá z předání úplatku a bývalý poslanec a místopředseda VV Jaroslav Škárka z jeho přijetí. Podle Bárty nešlo o úplatky, nýbrž o půjčky.

"Škárka si půjčoval tradičně, je tím známý, byl to běžný folklór, že si Škárka půjčuje. Dozvěděl jsem se ale i to, že si půjčku vzala Kristýna Kočí a pan Vacek," uvedl na adresu Škárky předseda VV John. "Kristýna Kočí dostala od Víta Bárty půjčku a nyní tvrdí, že šlo o úplatek," prohlásil John o hlavní svědkyni.

"Vít Bárta je takový, že kdokoli za ním přijde, tak on přemýšlí, jak mu pomoci. Je bohužel příliš štědrý, a také na to doplácí," poznamenal k Bártovi John.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám