Hlavní obsah

Příští týden přituhne a bude sněžit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští týden teploty v Česku poklesnou, i ty denní se budou pohybovat kolem nuly. Prosinec jako celek však zůstává teplotně průměrný.

Foto: Jan Švábek, Právo

Šumava

Článek

Období od 10. prosince do 6. ledna bude teplotně průměrné. Týdenní průměry nejvyšších denních teplot se budou pohybovat kolem +2 °C, týdenní průměry nejnižších nočních teplot kolem -2 °C, ve třetím a čtvrtém týdnu kolem -4 °C, tvrdí meteorologové.

Česko se konečně dočká nadprůměrného množství srážek, ale jen první dva týdny (od 10. do 23. prosince), další období bude průměrné.

V neděli má být oblačno až zataženo, na většině území občas déšť a na horách nasněží. Přes den bude 5 až 9 °C, v noci kolem 6 až 2 °C.

Foto: Skiareál Klínovec

Skiareál Klínovec

V pondělí se dají čekat na většině území sněhové přeháňky, zpočátku pod 600 metrů nad mořem, postupně jen pod 300 metrů dešťové. Na horách může trvale sněžit. Nejnižší noční teploty mají být 5 až 1 °C a nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C.

V úterý může nadále sněžit a nejnižší noční teploty budou +3 až -1 °C, zatímco ve dne 1 až 5 °C. Ve středu bude opět zataženo a i ve dne se očekávají teploty kolem nuly, stejně jako ve čtvrtek.

O víkendu čeká Česko opět zataženo až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky a postupně spíš déšť se sněhem nebo déšť. Denní teploty budou stále oscilovat kolem nuly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám