Hlavní obsah

Prima: Fischer měl na sehnání příznivců do debaty se Zemanem času dost

Televize FTV Prima se v sobotu ohradila vůči námitkám volebního štábu Jana Fischera k organizaci páteční prezidentské debaty s Milošem Zemanem. Poté, co vyšlo najevo, že Fischerův tým si zaplatil část publika, kritizovala mluvčí jeho kampaně mimo jiné nedostatek času, který produkce nechala na sehnání lidí do hlediště.

Foto: David W Cerny, Reuters

Bývalý premiér Jan Fischer před duelem s Milošem Zemanem v FTV Prima

Článek

Takové tvrzení v sobotu odmítl mluvčí televize Václav Mazánek. Organizátoři podle něj dali oběma táborům o počtu míst pro jejich příznivce vědět s dostatečným předstihem.

"O počtu a rovnoměrném rozdělení lístků mezi oba kandidáty jsme volební štáby informovali již přibližně v polovině prosince, kdy se debata začala domlouvat. Odmítáme tedy, že bychom je dostali pod jakýkoli tlak nebo na ně tímto krokem přenesli finanční náklady na zajištění publika," napsal.

Dodal ještě: "Důkazem je i fakt, že druhá strana neměla se zajištěním diváků žádné problémy. Naší motivací pro toto řešení byla pouze snaha o vyváženost publika a jeho rovnoměrné rozložení mezi oba tábory."

Museli jsme improvizovat, hájí se Fischerův tým

Platbu za účast části diváků při páteční debatě přiznala mluvčí Fischerovy kampaně Jana Víšková. [celá zpráva]

Podle informací Novinek dostali někteří lidé v hledišti za podporu Fischera 800 korun.

Duel Fischer Zeman: Kandidáti hovořili anglickyVideo: Prima FTV

„Bylo to záložní řešení... Vzhledem k naléhání produkce, že nesmí zůstat žádná místa prázdná, jsme místo čtyřiceti dobrovolníků a příznivců Jana Fischera, kterým se nakonec do Prahy nepodařilo dostat, povolali 40 lidí. Ti dostali kompenzaci ušlé mzdy a nákladů na dopravu. Dalších 160 míst v hledišti obsadili dobrovolníci a další příznivci Jana Fischera,“ sdělila Víšková Novinkám.

Televize podle ní nechala na sehnání publika příliš krátký čas. Mluvčí navíc tvrdí, že Prima chtěla ušetřit náklady, když starost ohledně diváků nechala jen na volebních štábech.

My jsme problém neměli, prohlašují zemanovci

Zemanův tým tvrdí, že on problémy se sehnáním vlastního publika neměl, počet zájemců prý dvojnásobně překračoval kapacitu.

Víšková také kritizovala úroveň debaty, která podle ní měla spíše charakter estrády.

V debatě měl podle veřejnosti i odborníků navrch expremiér Miloš Zeman. [celá zpráva]

Nepříjemné otázky: Fischer se ptá Zemana na odchod z politikyVideo: Prima FTV

Nepříjemné otázky: Zeman se ptá Fischera na jeho životopisVideo: Prima FTV

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám