Hlavní obsah

Přijímání studentů na plzeňská práva visí na verdiktu ministerstva

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňská práva sice mají prodlouženou akreditaci na klíčový magisterský obor, zatím ale není jasné, zda bude fakulta moci vypsat přijímací řízení pro studenty prvních ročníků. A to jak na magisterské, tak bakalářské obory.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Děkan plzeňských práv Jan Pauly

Článek

„V této záležitosti se vedla na základě verdiktů Akreditační komise dvě správní řízení, která byla pozastavena, dokud se nerozhodne o akreditaci pro magisterský obor,“ řekla Právu po jednání vedení Západočeské univerzity (ZČU) její mluvčí Kamila Kvapilová.

„Očekáváme, že ve zmíněných správních řízeních rozhodne ministerstvo v nejbližší době, snad ještě tento týden,“ dodala Kvapilová.

Páteční rozhodnutí ministerstva školství o prodloužení akreditace pro právnickou fakultu vnímá vedení Západočeské univerzity jako lidsky vstřícný krok ke stávajícím studentům fakulty, který jim umožní pokračovat ve studiu v Plzni.[celá zpráva]

„Toto rozhodnutí je v souladu s dřívějším usnesením Akademického senátu a Správní rady ZČU, které podpořily vedení univerzity ve snaze zabezpečit dostudování studentů a minimalizovat negativní finanční a další dopady na studenty i na jejich rodiny,“ připomněla Kvapilová. Univerzita předpokládá, že ministerstvo rozhodlo z právního hlediska správně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám