Hlavní obsah

Příjemný letní týden v závěru pokazí bouřky a déšť

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začínající týden přinese většinou počasí s minimem srážek a teplotami, které budou postupně kulminovat až na hranici 30 stupňů Celsia. V pátek a o víkendu očekávají meteorologové přechod studené fronty, která přinese zvětšenou oblačnost s bouřkami a deštěm. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V průběhu pondělí bude oblačnost postupně ubývat a odpoledne bychom se již měli dočkat téměř jasné oblohy a teplot v intervalu 22 až 26 stupňů.

V úterý bude po rozplynutí ranních mlh převládat polojasno. Odpoledne se zejména v horských oblastech může vytvářet kupovitá oblačnost. Maximální teploty zůstanou mezi 22 a 26 stupni,” konstatovala Honsová.

Pouze minimum oblačnosti by mělo být ve středu, kdy se odpolední teploty budou šplhat na 24 až 28 stupňů, zatímco ranní zůstanou mezi 15 a 11 stupni.

„Teplé jihozápadní proudění bude kulminovat ve čtvrtek, kdy se dočkáme maximálních teplot mezi 27 a 31 stupni,” uvedla Honsová s tím, že od západu začne přibývat oblačnost a objeví se přeháňky i bouřky.

Se zvětšenou oblačností doprovázenou zejména na západě republiky deštěm a bouřkami je třeba počítat rovněž v pátek. V Čechách se odpolední maxima dostanou na 24 až 28 stupňů, na Moravě a ve Slezsku, kde by ještě mohlo být oblačnosti méně, budou opět atakovat i tropickou třicítku.

Výhled na víkend prozatím slibuje na úvod oblačné počasí s přeháňkami a bouřkami, které se přesunou zejména na východ území. Postupně bychom se měli dočkat i polojasné oblohy. V sobotu i v neděli se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat mezi 22 a 26 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám