Hlavní obsah

Při požáru unimobuňky ve Fulneku se těžce popálil muž, v nemocnici zemřel

Právo, Pavel Karban

Při požáru obytné buňky ve Stachovicích, části Fulneku na Novojičínsku, se v sobotu těžce popálil jednašedesátiletý muž. Na následky těžkých zranění zemřel v neděli, uvedla Naďa Chattová, mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava. Policejní mluvčí Richard Palát řekl, že požár s největší pravděpodobností způsobil muž svou nedbalostí.

Foto: Jakub Kozák, HZS Moravskoslezského kraje

Požár likvidovali profesionální i dobrovolní hasiči.

Článek

Požár vypukl před 21:00. Muž si v buňce zřejmě topil v kamnech. „Nebylo zjištěno zavinění jinou osobou,” řekl Palát. Když dorazili záchranáři na místo, byl popálený muž při vědomí.

„Zasahující lékař u něj zjistil rozsáhlé popáleniny druhého a třetího stupně,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Pacient byl uveden do umělého spánku. Záchranáři mu podali léky, zajistili jeho dýchací cesty a připojili muže na přístrojem řízenou ventilaci. „Po prvotním ošetření popálených ploch byl naložen na palubu vrtulníku a letečtí záchranáři jej transportovali do popáleninového centra,“ uvedl.

Foto: Jakub Kozák, HZS Moravskoslezského kraje

K záchraně mužova života vyrazili do fulnecké místní části Stachovice záchranáři před 21. hodinou.

Muž utrpěl vážné popáleniny druhého a třetího stupně na 89 procentech těla. „Přes veškerou snahu zdravotníků popáleninového centra zemřel,“ potvrdila. „Pacient bohužel zemřel,” řekla.

Foto: Jakub Kozák, HZS Moravskoslezského kraje

Muž na následky popálenin zemřel.

Požár likvidovali profesionální i dobrovolní hasiči. „Po jejich příjezdu na místo byla celá unimobuňka již v plamenech. Hasiči nasadily na jeho likvidaci dva vodní proudy. Po dvaceti minutách dostali požár pod kontrolu, dalších třicet minut jim zabrala jeho celková likvidace,“ popsal zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Lukáš Popp a dodal, že hasiči museli při hašení použít přetlakovou ventilaci.

„Zásah jim komplikoval silný mráz, bylo třeba nechat vodu neustále protékat tak, aby nezamrzla v hadicích a armaturách.

Foto: Jakub Kozák, HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči při zásahu.

Hasiči během zásahu vytáhli z unimobuňky jednu velkou propanbutanovou láhev a zároveň zabránili rozšíření požáru na přilehlou dřevěnou maringotku,“ informoval Popp. Plameny napáchaly škodu za pět tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám