Hlavní obsah

Přes týden se ochladí až na 16 stupňů

Novinky, znk
PRAHA

Na začátku týdne bude počasí v Česku teplé a deštivé. Od poloviny týdne se ale ochladí až na šestnáct stupňů a k tomu ještě přibude čerstvý vítr. Ke konci týdne by však mělo přijít opět oteplení. Stejně jako červen, který byl jedním z nejteplejších od roku 1934, má i červenec patřit mezi teplotně nadprůměrné měsíce.

Článek

V pondělí bude během dne od západu přibývat oblačnosti s přeháňkami a bouřkami, o teplo ale nebude nouze: nejvyšší teploty budou 26 až 31 stupňů. Odpoledne a večer by se mohly podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) vyskytnout přívalové srážky, kroupy a silný nárazový vítr.

V úterý bude spíše polojasno, odpoledne a večer přibude oblačnosti, která přinese déšť a ojedinělé bouřky. Nejvyšší teploty dosáhnou 23 až 27 stupňů.

Od středy teploty klesnou až o šest stupňů

Od středy se znatelně ochladí. Bude zataženo až oblačno s deštěm, který odpoledne nahradí přeháňky. Maximální teploty budou 17 až 21 stupňů. Navíc bude vát vítr kolem 30 km/h. "Kvůli větru se budeme cítit tak na 16 stupňů," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Ve čtvrtek bude podobně jako ve středu, oblačno s přeháňkami a ojedinělými bouřkami. Teploty klesnou na 16 až 20 stupňů, vítr bude kolem 40 km/h. "Pocit naší subjektivní teploty bude asi 14 stupňů," poznamenala Honsová.

Od pátku už bude oblačnosti ubývat, i když možnost přeháněk přetrvá. Teploty lehce stoupnou na 17 až 21 stupňů, vítr již bude slabší než ve čtvrtek.

Přes sobotu bude oblačno s občasnými přeháňkami, ale podstatně se zvýší teploty, a to na 19 až 23 stupňů. V neděli bude oblačno až polojasno, oteplí se na 22 až 26 stupňů.

Letošní červen byl už desátým měsícem za sebou s nadprůměrnými teplotami, teplejší byl od roku 1934 jen červen 2003.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám