Hlavní obsah

Přes Studénku opět jezdí vlaky, totožnost všech obětí je známa

– STUDÉNKA • Aktualizováno
Právo, hon

České dráhy v neděli hodinu po půlnoci částečně obnovily železniční provoz přes Studénku, kde byla doprava od pátku ochromena kvůli srážce vlaku s opravovaných silničním mostem. Místem jezdí všechny osobní vlaky s výjimkou souprav pendolino. Testy DNA potvrdily totožnost poslední sedmé oběti železničního neštěstí u Studénky.

Foto: Petr Sznapka DOP, ČTK

Na místě nehody zůstává lokomotiva.

Článek

Že poslední obětí je 29letá žena z Ostravy, potvrdila Právu mluvčí novojičínské policie. V sobotu příbuzní identifikovali šestou oběť pátečního železničního neštěstí u Studénky. Je jí třicetiletá obyvatelka Olomouce. Po srážce vlaku se zborcenou mostní konstrukcí ve Studénce zahynuli v pátek na místě čtyři ženy a dva muži, další muž ukrajinské národnosti zemřel později v novojičínské nemocnici.

Provoz byl obnoven jen částečně

„Průjezdná je jedna kolej ve stanici, v místě nehody není napnutá trolej, a proto budou zatím všechny vlaky v tomto úseku vozit dieselové lokomotivy,“ informoval mluvčí ČD Ondřej Kubala.

V neděli dopoledne začaly místem projíždět všechny osobní vlaky a rychlíky s výjimkou souprav pendolino.

Vlaky podle mluvčího budou zatím jezdit maximální rychlostí 30 kilometrů za hodinu. „Nebudou jezdit všechny spoje, aby nedošlo ke kapacitním komplikacím,“ dodal mluvčí.

Místem havárie projelo do sedmé hodiny ranní pouze mezinárodních rychlíků. „Postupně se budou vracet další spoje EuroCity, Intercity a v rámci kapacitní možnosti také rychlíky Brno – Přerov – Bohumín. Zatím ale nebudou jezdit vlaky pendolino. Ty budou končit v Suchdole nad Odrou, odkud bude do Ostravy a zpátečním směrem jezdit náhradní autobusová doprava. Dálkové vlaky z Prahy na Slovensko zatím i nadále budou jezdit po odklonové trase přes Vsetín, Horní Lideč a Púchov," uvedl ráno mluvčí.

I nadále zůstává na místě nehody lokomotiva a část mostní konstrukce. Dopoledne se odklízecí práce zaměří právě na několik desítek tun těžkou lokomotivu.

Čtěte také:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám