Hlavní obsah

Přes ČR přecházejí bouřky, silné budou hlavně na východě

• Aktualizováno
Novinky, jas

Východ republiky v pátek odpoledne zasáhnou velmi silné bouřky s přívalovými srážkami, které budou zvedat hladiny menších toků. Varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) platí pro Moravskoslezský, Olomoucký a Zlínský kraj.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Srážky na radarech ČHMÚ ve tři hodiny odpoledne

Článek

„Ve vlhkém severním až severovýchodním proudění se tvoří na našem území přeháňky a bouřky, zejména na severu a východě. Nejsilnější bouřky se vytvořily na východě Moravy v oblasti Novojičínska. Ojediněle byly zaznamenány úhrny srážek až 50 milimetrů,” upozornili odpoledne meteorologové, podle nichž dojde k výrazným vzestupům hladin vodních toků a jejich rychlému rozvodnění.

Lze očekávat dosažení prvního a ojediněle též druhého stupně povodňové aktivity zejména na pravostranných přítocích Odry (povodí Jičínky) a povodí Bečvy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Výstraha platí pro okresy Prostějov, Vsetín, Nový Jičín a Frýdek-Místek.

S bouřkami a vydatným deštěm musí odpoledne počítat i lidé v Čechách. Pásmo bouřkové oblačnosti se nad naše území zvolna posouvá od severovýchodu. Večer by mělo srážek i oblačnosti ubývat.

Reklama

Výběr článků

Načítám