Hlavní obsah

Premiér odvolal vysílací radu, ta však jedná dál

ČTK, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Vladimír Špidla odvolal na návrh Sněmovny členy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Odvolání bylo doručeno do podatelny rady. Rada však podle slov člena Petra Štěpánka považuje odvolání za právně neplatné a pokračuje ve svém zasedání.

Foto: Josef Zajíc

Start skupiny na 48 km s převýšením 1600 m.

Článek

Ministr kultury Pavel Dostál sdělil Právu, že veškerá rozhodnutí, která rada přijme po dnešní dvanácté hodině, jsou právně neplatná. O odvolání rady v souvislosti s prohranou arbitráží se společností CME ve středu rozhodli poslanci [celá zpráva].

Rada ale podle svého člena Petra Štěpánka odvolání považuje za právně neplatné. "(Premiér) nám poslal právně nerelevantní dopis. Já a nikdo z radních zatím odvolání nedostal, protože to, co sem poslali, to je no... Prostě odvolávají nás za cenu znásilnění zákona a pak nejsou schopni nám sem poslat ani právně správný dopis," řekl Štěpánek.

Podle něj jsou členové rady stále ve funkcích. Rada se podle Štěpánka dnes sešla, aby se domluvila na vrácení počítačů, telefonů a dalších věcí.

Nová rada již v dubnu?

Volba nových členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání by se mohla dostat už na program schůze Poslanecké sněmovny, která začne příští úterý a potrvá zřejmě dva až tři týdny. Předseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) totiž uvažuje o tom, že při začátku schůze navrhne, aby součástí jejího programu byla i volba nové mediální rady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám