Hlavní obsah

Předpověď: červenec bude spíše chladnější

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poprvé po devíti měsících bude teplotně podprůměrný měsíc. Právu to řekla Dagmar Honsová Pražského Meteopressu. Srážkově by červenec měl být průměrný.

Článek

Od prvního do desátého července se očekává převážně oblačno, déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Ke konci období polojasno. Denní teploty zpočátku 18 až 25 °C, ke konci 29 °C.

Od 11. do 20. července bude zpočátku velká oblačnost a déšť, pak polojasno. Ranní teploty 12 až 7 °C, ke konci období kolem čtrnácti stupňů. Odpolední teploty zpočátku 14 až 18 °C, pak 25 °C.

Od 21. do 31. července by mělo být převážně polojasno, jen přechodně oblačno s deštěm a ojediněle bouřky. V noci 17 až 12 °C, odpoledne 23 až 28 °C ojediněle teploty dostoupí až ke třicítkám.

A jak bude v neděli?

V neděli má být na západě republiky 24 °C, na východě 27 °C. V pondělí by ojediněle mohlo být až 30 °C, začne však přecházet studená fronta od západu a prudce se bude ochlazovat. Ve středu už by mělo být jen 19 až 23 °C a ve čtvrtek 18 až 20 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám