Hlavní obsah

Pražský hrad se opět otevře veřejnosti, dočasně bez kontrol u vstupu

Novinky, jas
Praha

Pražský hrad se od 25. května opět otevře veřejnosti a dočasně dojde i ke zrušení kontrol u vstupu. Ty budou pouze namátkové. Prezidentská kancelář to zdůvodnila tím, že ČR opět kontroluje provoz na hranicích.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kontroly u vchodu do areálu Pražského hradu dočasně zmizí

Článek

„S přihlédnutím k aktuálnímu stavu, kdy je zásadně omezen turistický ruch a Česká republika znovu kontroluje provoz na svých hranicích, jsou dočasně upravena bezpečnostní opatření při vstupu do areálu Pražského hradu. Kontrola návštěvníků bude ze strany Policie ČR probíhat namátkově,” uvedl hradní kancléř Vratislav Mynář. Pouze namátkové mají být i kontroly na hranicích.

Povinné testy na hranicích zůstávají, kontroly už ale budou jen namátkové

Domácí

Od 29. května do 1. června budou na základě pokynu prezidenta Miloše Zemana veškeré návštěvnické okruhy a objekty přístupné zdarma.

„Přístupný bude Starý královský palác, dále katedrála sv. Víta včetně velké věže, bazilika sv. Jiří, Zlatá ulička, Rožmberský palác, expozice Příběhu Pražského hradu, Svatovítský poklad a výstava v Královském letohrádku,” sdělil Mynář, podle něhož by měly být obnoveny i exkurze do pracovních prostor prezidenta.

Klaus kritizuje kontroly na Hradě. Nikdy bych to nedopustil, vzkazuje Zemanovi

Domácí

Areál Hradu byl v souvislosti s epidemií koronaviru po dva měsíce zcela uzavřen. Před tím byla u vstupu umístěna kontrolní stanoviště, kde byli návštěvníci kontrolováni v bezpečnostních rámech.

Kontroly byly zavedeny kvůli bezpečnostním rizikům v souvislosti s teroristickými útoky, k nimž v minulosti došlo v zahraničí.

Pražský hrad je hermeticky uzavřený. Ovčáček neřekl, kdy se otevře

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám