Hlavní obsah

Pražský dopravní podnik ukázal nové stanice metra A

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dopravní podnik hlavního města Prahy zahájil se zástupci města a firmy Skanska technické prohlídky na novém úseku trasy metra A z Dejvické do Motola. Stávající úsek metra A se rozšíří od stanice Dejvická o čtyři nové stanice Bořislavka, Nádraží Veleslavín, Petřiny a Nemocnice Motol. V provozu by měly být od dubna příštího roku.

Pražský dopravní podnik ukázal nové stanice metra AVideo: Novinky

 
Článek

„Při prohlídkách se kontrolují v podstatě všechny technické parametry, tedy stav zařízení a jejich napojení mezi sebou,“ uvedla Reidingerová.

Kontroloři prochází stanice ve směru od Motola na Bořislavku. Například ve stanici Veleslavín byly zatím zjištěny pouze drobné vady. „Jedná se třeba o chybějící mřížku na vzduchotechnice, to se hned napraví,“ řekl stavbyvedoucí stanice Veleslavín Lukáš Kubín. Kontroly se ve všech stanicích budou před dokončením opakovat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Stavba má být dokončena 17. listopadu, potom začne DPP s testovacími jízdami. Zprovoznění je naplánováno na duben 2015. Dělníci nyní dokončují především povrchové práce ve stanicích i vestibulech.

„Koleje jsou kompletně hotové a trať je již pod proudem,“ řekl Ďuriš. Plně funkční je i měnírna elektrického proudu v Motole, odkud bude nový úsek napájen. Jako poslední dělníci kompletně dokončí stanici Bořislavka, stavba postupovala od konečné v Motole do Dejvic.

O dvě miliardy méně

Stavba začala v roce 2009. Plánovaný rozpočet zhruba šestikilometrového úseku je 22,5 miliardy korun, podle Ďuriše bude konečný účet asi o dvě miliardy nižší. Z evropských fondů má na stavbu jít 7,5 miliardy.

Reklama

Výběr článků

Načítám