Hlavní obsah

Pražské metro rozezněla hudba, cestující baví 37 kapel

– Praha

Stanice pražského metra rozezněla hudba, k poslechu je až do noci jazz i dechovka. Až sedmatřicet hudebních kapel z konzervatoře Jaroslava Ježka v rámci akce Nalaďte se v metru hraje v úterý od brzkých ranních hodin cestujícím ve stanicích metra. Nástupiště a vestibuly zaplnily desítky posluchačů.

Pražské metro rozezněla hudba. Kapely bavily cestujícíVideo: Novinky

 
Článek

Ve vybraných stanicích pražského metra hrají pro cestující od brzkých hodin desítky kapel. Akci, která začala v 06:00 a skončí ve 22:45, pořádá dopravní podnik (DPP) společně s Konzervatoří a VOŠ Jaroslava Ježka. Ve vestibulech 17 stanic cestujícím zahraje celkem 37 kapel.

„Po úspěchu prvního ročníku jsme si řekli, že akce jako Nalaďte se v metru, budeme nadále podporovat. Věřím, že se všem cestujícím, kteří používají metro, bude hudební zpestření líbit, a přeji jim tak pěkné hudební zážitky,“ uvedl generální ředitel DPP Milan Křístek.

Program připravili profesoři, studenti a absolventi školy. Cestujícím představí řadu hudebních žánrů folk, jazz, rock, ale i dechovku. Každé vystoupení trvá přibližně tři čtvrtě hodiny.

Foto: Michal Doležal

Kapela Jedna ku jedný z Hlinska ve stanici Můstek.

První koncert začal v 06:00 ve stanici metra A Hradčanská, kde vystoupilo kytarové duo KJJ, které zahrálo skladby od renesance přes latinsko-americkou hudbu až po španělský folklor. Akci uzavřou od 22:00 ve stanicích metra C Vltavská a Florenc C funkdiscová kapela Homoguru a rocková skupina Excite. Ve stanici metra C Vltavská od 18:00 zazpívá také Pěvecký sbor Dopravního podniku.

„Sbor sdružující zaměstnance DPP zazpívá lidové skladby, spirituály, ale i závažnější díla skladatelů různých stylových období,“ uvedla Aneta Řehková z tiskového oddělení DPP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám