Hlavní obsah

Pravčická brána je v semifinále soutěže o nových sedm divů světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Curych
Aktualizováno

Pravčická brána v Českém Švýcarsku a Štrbské pleso ve Vysokých Tatrách na Slovensku se dostaly mezi semifinalisty soutěže o budoucích sedm "přírodních divů světa".

Článek

Seznam semifinalistů zveřejnil organizátor soutěže na svých internetových stránkách.

Z užšího výběru 77 semifinalistů z celkových 440 navržených kandidátů má Pravčická brána šanci dostat se mezi 28 finalistů. Vyvolenou osmadvacítku oznámí nadace New7Wonders of Nature 21. července ve svém sídle v Curychu.

O postup do finále se vedle Pravčické brány bude ucházet mezi jinými také slovenské Štrbské pleso, řecká hora Olymp, americký Grand Canyon nebo celá Amazonie. 

Snahou nadace je vytvořit obdobu sedmi divů antického, středověkého a moderního světa. Příroda dosud na svých sedm skvostů čeká, svých sedm přírodních divů světa vyhlásila jen televize CNN. Mezi ně patří zmiňovaný Grand Canyon, Velký bariérový útes v Austrálii, přístav v Riu de Janeiru, nejvyšší vrchol světa v Himalájích Mount Everest, polární záře, mexická sopka Parícutin a Victoriiny vodopády na řece Zambezi na jihu Afriky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám