Hlavní obsah

Prasečí chřipce podlehlo za poslední týden v Česku deset lidí

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prasečí chřipce v Česku podlehlo za poslední týden dalších deset lidí. Celkový počet obětí viru H1N1 se tak v České republice vyšplhal na 48. Ministerstvo také oznámilo, že využito bylo již přes 38 tisíc dávek očkovací vakcíny.

Foto: Kamaryt Michal, ČTK

Zdravotní sestra upravuje lůžko v jednom z pokojů Infekční kliniky Fakultní nemocnice Bulovka v Praze. Klinika má pečovat o nejkomplikovanější případy v republice.

Článek

Hygienici prozatím v Česku evidují 1207 případů nákazy virem prasečí chřipky. Za poslední týden jejich počet stoupl o 80 lidí. Ze 48 zemřelých měla většina diagnostikované jiné závažné onemocnění, které komplikovalo léčbu.

O zhruba čtvrtinu se zvýšil počet dávek vakcíny, které zdravotníci použili na očkování. Resort navíc upozorňuje, že "vzhledem k právě začínajícím svátkům a období dovolených toto číslo neobsahuje hlášení ze všech relevantních míst."

Reálný počet očkovaných je tedy vyšší, uvedlo ministerstvo v pravidelné tiskové zprávě, která o vývoji kolem prasečí chřipky informuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám