Hlavní obsah

Prahu zasáhly další havárie vodovodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zima způsobuje havárie rozvodů vody v hlavním městě. Ve čtvrtek voda zaplavila pražskou dopravní tepnu, tzv. severojižní magistrálu. V noci ze čtvrtka na pátek prasklo potrubí v blízkosti Rašínova nábřeží. V pátek dopoledne se tak bez vody ocitla i ministerstva práce a sociálních věcí a zdravotnictví. Doporučila svým zaměstnancům, aby pracovali doma.

Článek

"Tekoucí voda na pracovišti je základní hygienické hledisko," sdělila Novinkám mluvčí ministerstva Kateřina Beránková. Podle ní několik úředníků na ministerstvu zůstalo, ostatní měli pracovat doma.

"V noci prasklo potrubí o průměru 30 centimetrů ," řekla Novinkám mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Marcela Dvořáková. Podle ní tak byly bez vody domácnosti na úseku mezi Výtoní a Rašínovým nábřežím. Dále se bez tekoucí vody museli obejít lidé z ulic Plavecká, Trojická a Dřevná.

Podle Dvořákové vodohospodáři havárii v pátek dopoledne opravili a do potrubí by měla opět začít proudit voda nejpozději v 11 hodin.

Dalším potížím kvůli prasklému potrubí čelili řidiči kolem 11:00 ve Strahovském tunelu. Dopravní spojka mezi nábřežím Vltavy a Letnou tak zůstávala pro motoristy kolem pátečního poledne uzavřená.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám