Hlavní obsah

Praha koupí odsvěcený kostel Šimona a Judy, dostala slevu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hlavní město Praha získalo souhlas Vatikánu k nákupu odsvěceného kostela svatého Šimona a Judy v Dušní ulici. Ten funguje jako koncertní síň pro Symfonický orchestr hlavního města Prahy FOK a metropole jej má v pronájmu. Město za kostel zaplatí 99 milionů korun. Ve středu to řekl pražský radní Jan Chabr (TOP 09).

Foto: Mapy.cz

Odsvěcený kostel svatého Šimona a Judy v Dušní ulici

Článek

„Město obdrželo přípis ze strany vatikánského stolce, který říká, že je ochoten prodat kostel svatého Šimona a Judy. Kostel by měl sloužit do budoucna pro účely sídla FOK. Myslím si, že je to správný krok, protože město získává strategickou nemovitost a krásnou památku,” řekl Chabr.

Původní cena byla přes 120 milionů korun. Město po dlouhých jednáních vyjednalo slevu. Majitelem kostela je Hospitálský řád sv. Jana z Boha - Milosrdní bratři.

Od úterý opět platí parkovací zóny, v Praze až od 11. května

Domácí

Kostel zasvěcený svatému Šimonu Kananejskému a apoštolu Judovi byl postaven v 17. století na místě gotického kostela. Barokní památka byla součástí špitálu milosrdných bratří. Kostel je na základě smlouvy dlouhodobě ve správě Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám