Hlavní obsah

Pozor na rozdělávání ohně, meteorologové rozšiřují výstrahu

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) varují před rizikem požárů. Už nyní je v platnosti výstraha, která se týká Vysočiny, Jihomoravského a Zlínského kraje. Od nedělního rána k ní přibude výstraha i pro dalších devět regionů.

Foto: HZS JMK

Požár pole u Radějova (ilustrační foto)

Článek

Nová výstraha se týká Prahy, Středočeského, Plzeňského, Karlovarského, Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického a Olomouckého kraje.

Platí od nedělních šesti hodin ráno a podobně jako ta současná „do odvolání“.

„V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod,“ uvedli meteorologové, kteří doporučují nerozdělávat v přírodě oheň, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány.

Česko trápí sucho, které se navíc stále prohlubuje. Srážky se sice vyskytují, ale vody je málo a navíc prší často nerovnoměrně, jen na omezeném území. [celá zpráva]

Přeháňky či bouřky se podle aktuální předpovědi ČHMÚ mohou objevit i v následujících dnech. Teploty budou dál atakovat či překračovat tropickou třicítku.

Reklama

Výběr článků

Načítám