Hlavní obsah

Povodně hrozí Česku až do středy

Novinky, ora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí si se střední Evropou pohrává nevídaným způsobem. Po tropickém červenci se první dekáda srpna nese v deštivém duchu. Českou republikou tak opět obchází hrozba lijáků. Meteorologové varovali před povodněmi, které podle nich zasáhnou nejvíce střední Čechy, Pardubický kraj, Vysočinu a moravské regiony.

Článek

Na území Moravy bude povodňová pohotovost platit do středy 11:00 v Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Podobné hrozbě budou čelit lidé v okolí Prahy, Pardubickém kraji a na pomezí Čech a Moravy v kraji Vysočina.

Prudké a vytrvalé deště však pozlobí i další kouty republiky. Povodňové ohrožení, které je nižším stupněm hrozby než povodňová pohotovost, vyhlásili meteorologové pro Jihočeský, Královéhradecký a Liberecký region.

Příčinou deštivého počasí je tlaková níže se středem nad Polskem. Meteorologové nevylučují, že v úterý může na severu, severozápadě a na Českomoravské vrchovině spadnout až 45 milimetrů srážek.

Odborníci se obávají vzestupů řek zejména horských toků v oblastech Krkonoš a Jizerských hor. [celá zpráva] Podle meteorologů by měly řeky kulminovat během noci z pondělí na úterý. Již v pondělí komplikovala velká voda dopravu ze Špindlerova Mlýna v Krkonoších. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám