Hlavní obsah

Posvítíme si na to, slibuje ministryně prověřit Dalíkův výkon trestu v penzionu

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministerstvo spravedlnosti plánuje co nejdříve prověřit pobyt lobbisty Marka Dalíka ve znojemském penzionu, kde si odpykával podstatnou část trestu. Novinkám to sdělila ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO).

Marek Dalík opouští vězeníVideo: Novinky

 
Článek

„Za plnění výkonu trestu odpovídá Vězeňská služba ČR. Ministerstvo spravedlnosti nicméně v této věci využije všech svých kontrolních pravomocí a informace, které se objevily v médiích, důsledně a v co nejkratší době prověří,“ napsala Benešová Novinkám v SMS zprávě.

Ve čtvrtek vyšlo najevo, že lobbista Dalík, který byl před pár dny podmíněně propuštěn z vězení, strávil podstatnou část výkonu trestu ve znojemském penzionu U Císaře Zikmunda.

„Nejsem zajedno s vězeňskou službou a úplně se mi to nelíbí, ale je to v její kompetenci. Počkám na výsledek kontroly ministerstva spravedlnosti,“ řekl k tomu Novinkám poslanec z podvýboru pro vězeňství Petr Sadovský (ANO).

Dalík si odpykával trest ve znojemském penzionu, hlídala ho jen majitelka

Domácí

Dalík byl podle serveru Aktuálně v penzionu jediným vězněm během posledních dvou let. V objektu se mohl volně pohybovat a dozor nad ním neprováděli pracovníci vězeňské služby.

Dalík si ve vězení odpykával pětiletý trest za podvod při nákupu obrněných vozidel Pandur pro českou armádu. Podle soudu se pokusil od zbrojařů vylákat peníze, když předstíral, že může zakázku ovlivnit.

Záznam: Lobbistu Marka Dalíka propouštějí z věznice.Video: ČTK

Reklama

Související články

Dalík dostal pět let, opět za podvod

Lobbista Marek Dalík byl v úterý pražským vrchním soudem znovu uznán vinným z podvodu. Ve vězení by měl strávit pět let. Zároveň má zaplatit čtyři milióny...

Lobbista Marek Dalík chce na svobodu

Lobbista Marek Dalík odsouzený na pět let do vězení za podvod při nákupu obrněných vozidel Pandur pro českou armádu podal žádost o podmíněné propuštění....

Lobbista Dalík opustil vězení

Okresní soud ve Znojmě v pondělí propustil z vězení lobbistu Marka Dalíka, odsouzeného na pět let do vězení za podvod při nákupu obrněných vozidel Pandur pro...

Výběr článků

Načítám