Hlavní obsah

Pospíšil končí ve vedení TOP 09. Na sněmu ho nezvolili ani za místopředsedu

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Europoslanec Jiří Pospíšil skončil jako předseda TOP 09. Na víkendovém sněmu v pražském hotelu Don Giovanni Pospíšil kandidoval na řadového místopředsedu strany, které má strana celkem čtyři. Delegáti ho ale nezvolili, i když ho podpořila nová předsedkyně topky Markéta Pekarová Adamová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Odcházející předseda TOP 09 Jiří Pospíšil

Článek

Na posty čtyř místopředsedů kandidovalo šest adeptů. Delegáti nakonec zvolili senátora Herberta Paveru, šéfa středočeské organizace Jana Jakoba, poslance Vlastimila Válka a předsedu karlovarské organizace Lukáše Otyse.

Odcházející předseda Jiří Pospíšil a dosavadní místopředseda Marek Ženíšek neuspěli. Ženíška a Pospíšila si přitom po svém boku přála nová šéfka strany Markéta Pekarová Adamová.

Senátor Pavera získal 153 hlasů, Jakob 118, Válek 108 Otys 106. Pro Pospíšila hlasovalo 97 delegátů, pro Ženíška 64.

„Volba je tajná, je demokratická. Měli jsme natolik silné všechny kandidáty, že mé přání nebylo vyslyšeno. Budu s oběma pány určitě i tak spolupracovat, Jiří Pospíšil je předsedou pražské organizace,” komentovala Pekarová Adamová.

„Jsme stranou dospělou v tom smyslu, že máme víc předsedů na kandidáty, ale i více kvalitních kandidátů na další posty,” dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám