Hlavní obsah

Poslanci Kottovi zrušili členství v ODS

Novinky, Barbora Silná
DOKSY

Čtrnáct členů ODS z 22 přítomných se v úterý večer na místním sněmu ODS v Doksech vyslovilo pro zrušení členství poslanci Petru Kottovi, kvůli jeho neúčasti při klíčovém hlasování i vládní reformě ve Sněmovně pro jeho údajnou opilost. Právu to řekl předseda místní organizace ODS v Doksech a starosta Zdeněk Krenický.

Foto: HZS OLK
Článek

"Sedm členů bylo proti zrušení členství a jeden se zdržel. Jsem rád, že to máme za sebou. Ale nejsem rád, že tato aféra vůbec vznikla a domnívám se, že je to osobní tragédie Petra Kotta, přinejmenším politická," uvedl po hlasování, jež bylo tajné, Krenický.

"Teď se jdu především vyspat. V tuto chvíli jsem bezpartijní. Něco končí a něco nového začíná. Dnes jsem tu viděl lidi, kvůli kterým mne nemrzí, že už nejsem členem ODS, ale na druhé straně jsou tu lidé, kvůli nimž je mi to líto," řekl Právu bezprostředně po rozhodnutí Kott. Dodal, že zatím neví, co bude dál a bude teprve o všem přemýšlet. "V ODS jsem byl od 1. ledna 1997," shrnul poslanec, jenž se podle vlastních interpretace osudný pátek zdržel hlasování.

Reklama

Související články

Poslanec Kott tvrdošíjně odmítá odstoupit

Poprvé od svého incidentu, kdy musel před deseti dny kvůli opilosti předčasně opustit jednání Sněmovny, se objevil v úterý mezi svými stranickými kolegy...

Potlučený Kott nebyl zkroušený

Poprvé od absence kvůli opilosti se v úterý v kuloárech Sněmovny objevil poslanec ODS Petr Kott. Potlučený, ne však zkroušený. Takový zájem o svou osobu...

Výběr článků

Načítám