Hlavní obsah

Porucha generátoru vrátila Boeing ČSA zpět do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Letoun společnosti ČSA se 153 cestujícími na palubě se musel kvůli poruše jednoho z generátorů vrátit zpět na letiště v Praze. Boeing 737-400 mířil na řecký ostrov Lefkada. Mluvčí ČSA Daniel Plovajko Novinkám sdělil, že závada neohrozila bezpečnost cestujících ani sedmičlenné posádky.

Článek

Z pražského letiště Ruzyně letadlo odletělo v 7:45. Zhruba po hodině se však jeden z generátorů porouchal. "Letadlo s poruchou mohlo bez problémů do cílové destinace doletět, avšak jedná se o menší letiště bez potřebného vybavení k opravě," zdůvodnil Plovajko návrat stroje do Prahy.

 Po konzultaci kapitána letadla, řídícího střediska a technického oddělení ČSA bylo rozhodnuto o návratu stroje na pražské letiště, kde jsou vyhovující podmínky pro opravu vadného generátoru. "Závada nebyla vážného charakteru, jestliže by si to situace vyžadovala, letoun by přistál na nejbližším možném letišti," sdělil mluvčí.

Cestující po příletu do Prahy obdrželi od ČSA poukazy na občerstvení a vyčkali náhradního spoje, který je po 11. hodině na ostrov Lefkada přepravil. Jak Plovajko informoval, náhradní přepravy využili všichni cestující z boeingu. Nikoho z nich tedy porucha od nového letu neodradila.

Drobné závady letadel nejsou podle Plovajka ničím mimořádným pro žádnou leteckou společnost. V polovině března bylo letiště Praha Ruzyně uvedeno do pohotovosti kvůli poruše na palubě Boeingu 737. Po výzvě, že se zřejmě jedná o požár na palubě nebo nevysunutí podvozku, byly aktivovány všechny volné výjezdové skupiny pražské záchranky. Stroj však bez problémů přistál a zásah záchranářů nebyl nutný. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám