Hlavní obsah

Pomsta ODS za Prahu, Kubera doporučil vyhodit z vlády ministry za TOP 09

Novinky, jas

Odvolání ministrů za TOP 09 jako reakci na rozpad koalice na pražském magistrátu navrhuje premiérovi Petru Nečasovi předseda senátorského klubu ODS Jaroslav Kubera. Podle něj by vláda nejspíše dokončila svůj mandát. "A možná by to tak bylo celkově lepší," odtušil Kubera.

Foto: Milan Malíček, Právo

Senátor Jaroslav Kubera (ODS)

Článek

"Bývá zvykem, že nějaký stát vyhostí například tři diplomaty a dotyčná země na to reaguje vyhazovem stejného počtu zaměstnanců ambasády. Proč by premiér Nečas TOP 09 nemohl vyhodit z vlády třeba ministry (Leoše) Hegra, (Miroslava) Kalouska nebo tu družinářku (Alenu) Hanákovou," uvedl v pátek senátor na webu revue Pravý břeh.

Podle Kubery jsou důvodem rozpadu koalice peníze, neboť odvolaný primátor měl připravit o posty v městských firmách "vlivné lidi", kteří mu to nezapomněli. TOP 09 se zároveň snažila vystoupit ze Svobodova stínu.

"Myslím, že se velmi, ale velmi rychle ukáže, jestli je to izolovaná událost, nebo je to Kalouskův signál, po němž bude následovat povalení koalice i na vládní úrovni," nastínil Kubera, jak část občanských demokratů vnímá pražské peripetie. Senátor zároveň nevěří, že by TOP 09 uzavřela koalici s ČSSD. Tato "Kalouskova past" by se prý sociálním demokratům nevyplatila.

"Kalousek to totiž může kdykoli obrátit i proti nim," přidal se Kubera ke kritikům prvního místopředsedy TOP 09. Ten se proti svému spojování s rozpadem pražské koalice ohradil s tím, že jde o "obvyklou paranoiu ODS". [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám