Hlavní obsah

Policisté začali obstavovat majetky spolupracovníků Rittiga

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vyšetřovatelé začali v minulých dnech obstavovat majetky spolupracovníků lobbisty Iva Rittiga, viněného z praní špinavých peněz. Uvedly to v sobotu Lidové noviny (LN). Stíhaní se však současně pokoušejí nemovitosti vyvést z dosahu policie.

Foto: Petr Horník, Právo

Ivo Rittig po propuštění z vazby v pražské Kongresové ulici.

Článek

Jen u Rittiga k žádným pohybům nedochází, "papírově" v Česku prý žádné domy či pozemky nevlastní. Server Lidovky.cz narazil na tyto aktivity při mapování majetku podnikatelů a advokátů stíhaných za tunelování pražského dopravního podniku a následnou údajnou legalizaci špinavých peněz.

Kriminalisté podle LN obstavují majetek minimálně tří z nich, a to podnikatelů Petra Kmetě, Jana Janků a Rittigova právníka Marka Stubleyho. Lobbista Rittig byl nedávno společně s dalšími lidmi obviněn z praní špinavých peněz v kauze jízdenek pro pražskou městskou hromadnou dopravu. Na údajné tunelování pražského dopravního podniku ve spojitosti s Rittigem v minulosti upozornil Nadační fond proti korupci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám