Hlavní obsah

Muž, jehož fotku omylem zveřejnila policie po střelbě v Ostravě, přijal omluvu. Víc nežádá

Aktualizováno

Krátce po střelbě v ostravské fakultní nemocnici policie zveřejnila fotografii muže s tím, že jde o útočníka. Po chvíli vyšlo najevo, že to byl jen svědek. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se muži omluvil, stejně jako policisté. Muž omluvu přijal, nic dalšího nežádá.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z místa činu před nemocnicí v OstravěVideo: Reuters

 
Článek

„Dnes se s tímto mužem setkali moji náměstci. Znovu se omluvili. Muž omluvu přijal, nic dalšího nepožaduje. Řekl, že policie se k němu chovala korektně,” řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Uvedl, že jeho lidé nepochybili. „Policisté věděli, co mají dělat. Když viděli osobu odpovídající popisu pachatele, tak jednali,” konstatoval.

Za omyl se omluvil i ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). „Omluva tomu člověku je na místě. Věřím, že to pochopí,“ řekl Hamáček.

V Ostravě schválili 100 tisíc pro rodiny obětí střelce a 50 tisíc pro zraněné

Domácí

Policie fotografii zveřejnila v souvislosti s pátráním po střelci, jehož řádění nepřežilo šest lidí a tři jsou zraněni. Později policisté uvedli, že jde o svědka události, nikoliv pachatele.

Unikly záběry mrtvých těl z ostravské nemocnice, policie pátrá po autorovi

Krimi

Policisty zmátla červená bunda

V té době už ale fotografie Slováka, který absolvuje doktorandské studium na katedře geoinformatiky na Technické univerzitě v Ostravě, kolovala na internetu.

Kdo byl střelec z ostravské nemocnice? Milovník fotbalu, stavař a revizor

Krimi

„Jde o našeho studenta. Škola mu nabídla podporu i psychologickou či právní pomoc. Nic z toho zatím nevyužil,“ řekla mluvčí školy Petra Halíková. Muž se do médií nechce vyjadřovat, ve středu má volno.

Podle slovenského deníku Pravda k mylné domněnce, že střílel právě tento muž, zřejmě vedlo to, že skutečný střelec měl na sobě rovněž oděv s červenou barvou.

Foto: Policie ČR

Policisté před nemocnicí, kde se střílelo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám