Hlavní obsah

Policie prohledala byt zadrženého šéfa pražských strážníků Kotrouše

Praha
Aktualizováno

Šéf pražských strážníků Vladimír Kotrouš, kterého policisté zadrželi v pátek odpoledne, měl u sebe peníze z úplatku. Uvedly to v sobotu Lidové noviny s tím, že byl zadržen v autě v Praze 10.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Vladimír Kotrouš (vpravo) na snímku z roku 2009

Článek

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), který Kotrouše zadržel, v pátek až do noci prohledával sídlo městské policie v Praze 2 v Korunní ulici. Podle TV Nova policisté v sotobu provedli domovní prohlídku u zadrženého Kotrouše.

Peníze Kotrouš podle Lidových novin dostal za "určitou službu". Akce Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu měla být výsledkem několikaměsíční práce.

Městská policie o zatčení svého šéfa zatím oficiálně neví, náměstek Ludvík Klema ale řekl, že bude ředitele do doby, než se věc vyřeší, zastupovat.

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) přitom už v pátek řekl, že pokud se podezření potvrdí, bude Kotrouš postaven mimo službu nebo propuštěn. [celá zpráva]

ÚOOZ zatím oficiálně nepotvrdilo, že by Kotrouš byl zadržen.

Foto: Petr Horník, Právo

Člen ÚOOZ v sídle pražské městské policie

Reklama

Související články

V Praze zatkli šéfa městské policie

Policie zadržela šéfa pražské městské policie Vladimíra Kotrouše. Je podezřelý z přijetí úplatku. Zákrok provedla zásahová jednotka. Informoval o tom server...

Výběr článků

Načítám