Hlavní obsah

Policie obvinila Babiše a Faltýnka z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo

Právo, Novinky, Radim Vaculík, zpe
Aktualizováno

Policie obvinila předsedu hnutí ANO Andreje Babiše a prvního místopředsedu hnutí Jaroslava Faltýnka z dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo. Oba dva Právu a Novinkám potvrdili, že si převzali policejní usnesení o zahájení trestního stíhání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek (oba ANO)

Článek

„Převzal jsem usnesení o zahájení trestního stíhání v pseudokauze Čapí hnízdo,” sdělil Novinkám Babiš.

„Proti tomuto rozhodnutí jsem ihned podal opravný prostředek stížnost a předal celou věc svému obhájci,” zdůraznil Babiš. Šéf ANO dlouhodobě tvrdí, že se jedná o účelovou kampaň proti jeho osobě, která má ovlivnit blížící se sněmovní volby.

Považuji to celé za nesmysl
Jaroslav Faltýnek

S obviněním nesouhlasí ani Faltýnek a bude proti němu podávat okamžitě stížnost. „Považuji to celé za nesmysl,“ řekl Právu Faltýnek.

Jak uvedl, policie mu klade za vinu dotační podvod, kde v případě odsouzení hrozí trest v rozmezí od pěti do deseti let.

„Usnesení je v podstatě stejné jako žádost policie o mé vydání. Nechci to ale zatím blíže komentovat, předal jsem věc svému právníkovi. Se stíháním nesouhlasím, podám proti němu opravný prostředek,“ podotkl druhý muž ANO.

Doplnil, že byl po nějaké době v domovském Prostějově právě v pondělí a našel ve schránce výzvu k vyzvednutí listiny na poštu. „Tak jsem tam zašel a bylo to ono,“ dodal Faltýnek.

Vysočinský krajský předseda ANO Josef Kott v této souvislosti uvedl, že hnutí změny v kandidátní listině na Vysočině pro parlamentní volby nechystá. Podle něj je kauza zpolitizovaná. Faltýnek je na Vysočině lídrem hnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám