Hlavní obsah

Policie má Mlynáře obvinit do 5. dubna

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie má od státního zástupce pokyn, aby ministra informatiky Vladimíra Mlynáře (US-DEU) obvinila ze dvou trestných činů do 5. dubna. Tento pokyn vypracovat usnesení o zahájení trestního stíhání a obvinění ministra Mlynáře a dalších osob byl policii vydán již na počátku března.

Foto: archiv LPR

Plavba za zdravím nabídne debatu s odborníky z Masarykova onkologického ústavu.

Článek

"Ještě se musí v trestním řízení něco doladit, ale do tohoto termínu by mělo být obvinění vypracováno a odesláno," řekl ve středu Právu mluvčí městského státního zastupitelství Martin Omelka.

Nevysvětlil, proč nebyly tyto skutečnosti dříve veřejnosti sděleny. Ještě v úterý totiž náměstkyně pražského městského státního zastupitelství Marcela Kratochvílová Právu tvrdila, že policie má pouze pokračovat v trestním řízení a upřesnit skutečnosti případu. Původní informace ČT se tak ukázala jako správná.

Mluvčí Omelka odmítl sdělit jména a počet osob, které by měly být v dubnu obviněny. z porušování povinnosti při správě cizího majetku ve třetím odstavci a za zneužívání informací v obchodním styku, za což obviněným může hrozit až osmileté vězení. Při založení a provozu firmy Testcom servis s.r.o. kromě Mlynáře asistovali jeho náměstci Michal Frankl a Vít Novotný a pracovnice ministerstva Dana Bérová. Jednatelem byl někdejší ředitel ČT Dušan Chmelíček.

Testcom servis byl podle Mlynáře založen proto, aby provozoval internetové stránky pro veřejnou správu. Spor je nyní veden o tom, že Mlynářův resort nemohl podle zákona založit společnost s ručením omezeným a napojit ji na státní rozpočet. Mlynář jakoukoli vinu či pochybení odmítl. Postup při založení firmy Testcom servis označil za zcela běžný,, jaký užívají i jiné státní organizace, příspěvkové organizace, kraje a obce.

Reklama

Výběr článků

Načítám