Hlavní obsah

Policie hodlá obžalovat exposlance Doležala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policejní vyšetřovatel navrhl státní zástupkyni, aby obžalovala bývalého poslance ODS Vladimíra Doležala a zastupitele Prahy 10 Tomáše Hrdličku (ODS). Oba občanští demokraté jsou trestně stíháni kvůli úplatkářství.

Článek

"Návrh na podání obžaloby odešel dnes na státní zastupitelství," řekla ve středu mluvčí protikorupční policie Jana Pinková.

Doležal i Hrdlička obvinění odmítají, na policii ale nechtěli vypovídat. Doležal byl obviněn počátkem ledna z pomoci k přijímání úplatku. Policie se zahájením stíhání čekala na souhlas Sněmovny, která Doležala na její žádost zbavila 20. prosince loňského roku imunity. Doležal se kvůli kauze vzdal poslaneckého mandátu, aby nevrhal negativní světlo na celou ODS. Nedávno opustil i stranu.

Policie Doležala podezírá z toho, že žádal od podnikatelů pro radního Hrdličku 800 tisíc korun. Podle Doležalova obhájce Miloše Červinky policisté opírají svá tvrzení o záznamy ze schůzky exposlance s podnikateli již v listopadu 2004.

Hrdlička je předsedou komise územního rozvoje, která těmto místním podnikatelům zamítla možnost další činnosti na pozemcích městské části. Peníze měly podle policie rozhodnutí komise zvrátit.

Reklama

Související témata:

Související články

Doležal zvažuje odchod z kandidátky

Imunity zbavený poslanec Vladimír Doležal (ODS) zvažuje, zda nestáhne svou kandidaturu ve volbách do Sněmovny. Obává se ale, aby tento jeho případný krok nebyl...

Výběr článků

Načítám