Hlavní obsah

Policie dala Čunkovi na spis víc času

Právo, Radim Vaculík
PRAHA

Policie prodloužila vicepremiérovi a šéfovi KDU-ČSL Jiřímu Čunkovi termín, dokdy se musí seznámit s vyšetřovacím spisem ve své údajné půlmiliónové korupční aféře. Původně mělo seznamování skončit tento týden ve středu. Policisté však na žádost Čunkova obhájce změnili tuto lhůtu podle informací Práva na 8. červen.

Článek

"Mohu jen potvrdit, že jsme dostali od policie písemný souhlas o prodloužení lhůty na seznamování. Spis, respektive jeho kopii, nyní i s klientem pečlivě studujeme doma na střídačku. Každý si vždy vezme nějaký kus a pročítá ho. Je to velmi obsáhlý materiál, který má téměř 3500 stran a člověk se jím musí prokousat," řekl ve čtvrtek Právu Čunkův advokát Eduard Bruna.

Upozornil, že ani v červnu nemusí mít policie jasno o svých závěrech v této kauze, protože během posledních dnů postupně požádal o výslech dalších svědků. "Je jich zhruba šest až osm včetně těch stěžejních, o kterých hovořil klient," podotkl Bruna. Policie o jeho žádosti doplnit dokazování zatím nerozhodla. Prodloužením lhůty na seznamování pro Čunka se tak nejméně o dva týdny odkládá i problematika jeho případného setrvání ve vládě. Premiér Mirek Topolánek nedávno prohlásil, že na Čunkově místě by už odstoupil. [celá zpráva

Přerovský státní zástupce zřejmě prodlouží termín pro konec vyšetřování v případu zlínského podnikatele Romana Vaškůje. Ten je s dalším mužem stíhán za to, že se pokusil ovlivnit korunní svědkyni v Čunkově kauze.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám