Hlavní obsah

Po studeném a deštivém víkendu se příští týden vrátí léto

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po parnu posledních dnů přijde o víkendu ochlazení s velkou oblačností a četnými srážkami. Letní teploty se vrátí se začátkem nového týdne a budou kulminovat v jeho polovině. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Za frontálním systémem, který přes naše území přecházel v noci na pátek se objeví nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. "Oblačnosti i srážek bude v průběhu dne od západu ubývat a odpolední teploty se vyšplhají na 19 až 23 stupňů Celsia," konstatovala Honsová

V noci na sobotu přejde od západu další fronta. V Čechách bude následně zataženo s deštěm a teplotami mezi 18 a 22 stupni. Na Moravě a ve Slezsku bude v sobotu nejprve oblačno, posléze zataženo s deštěm. Na východě se mohou navíc vyskytovat bouřky doprovázené silným větrem a dalšími nebezpečnými jevy, jako jsou kroupy či přívalové srážky.

Výrazné ochlazení pocítíme v neděli, kde bude odpolední teploty mezi 16 a 20 stupni ovlivňovat čerstvý vítr. "Ten naši pocitovou teplotu sníží až o dva stupně," upozornila Honsová s tím, že i nadále bude převládat velká oblačnost s přeháňkami.

Změna charakteru počasí přijde postupně s počátkem nového týdne.  Zatímco pondělí bude ještě převážně polojasné s přeháňkami a odpoledními teplotami v intervalu 17 až 21 stupňů, v úterý již by měly odpolední teploty dosahovat až 28 stupňů. Ve středu se vyšplhají až na 30 stupňů Celsia. V následujících dnech se podle předpovědních modelů znovu ochladí a přijdou i srážky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám