Hlavní obsah

Po slunečném víkendu přijde prudké ochlazení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na víkend slibují meteorologové hezké slunečné počasí s teplotami 13 až 17 stupňů. Příští týden se už ale výrazně ochladí. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z pražského Meteopressu s tím, že pokud se v příštím týdnu vyskytnou srážky, na horách budou určitě sněhové.

Článek

"V pátek bude sice zataženo s dešťovými přeháňkami a odpoledními teplotami 14 až 18, ale v sobotu a v neděli očekáváme jasno až polojasno, ráno mlhy, teploty šest až jeden stupeň a četné přízemní mrazíky. Odpoledne bude slunečno s teplotami 13 až 17," uvedla meteoroložka.

Příští týden se výrazně ochladí, na horách bude sněžit

Ještě pondělí a úterý budou podle Honsové slunečné s podobnými teplotami jako o víkendu, ale od středy už ukazují meteorologické modely prudké ochlazení.

"Ranní teploty klesnou na 4 stupně až nulu, na horách budou pod bodem mrazu. Přes den maximální teploty vystoupí pouze na 12 stupňů, některé modely dokonce ukazují jen deset stupňů," upozornila Honsová.

V přílivu chladného vzduchu ze Skandinávie by se podle ní nemělo vyskytovat příliš mnoho srážek, pokud se ale objeví, budou na horách sněhové.

Za teplem do Středomoří

Letní teploty kolem 25 stupňů se v České republice letos už téměř jistě neobjeví. Kdo si chce užít příjemných teplot, opalování nebo  koupání, musí se vydat ke Středozemnímu moři.

Podle údajů, které nasbíral Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), přesahují teploty 25 stupňů na východním pobřeží Španělska, v jižní Itálii, na Sicílii nebo v Řecku. Ještě tepleji je v Tunisku, na jižním pobřeží Turecka a také na Kypru, kde odpolední maxima překonávají i tropickou třicítku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám