Hlavní obsah

Po jediném tropickém dni se v pátek od západu razantně ochladí

Novinky, jas

Zatímco ve čtvrtek budou odpolední teploty na celém území stoupat až ke 32 stupňům Celsia, v pátek bude přes Českou republiku přecházet studená fronta, která nejprve v Čechách a následně i na Moravě a ve Slezsku srazí teploty výrazně níže. O víkendu by již mělo být méně oblačnosti a teploty kolem 25 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

V pátek začne počasí ovlivňovat od západu studená fronta, která přinese do Čech zataženou oblohu s deštěm. Srážky mohou být vydatné a během 24 hodin by mohlo napršet až 40 milimetrů. Ranní minima se budou pohybovat mezi 17 a 13 stupni, odpoledne se dostanou jen na 16 až 22 stupňů. Pocitovou teplotu bude navíc snižovat čerstvý vítr.

Na Moravě a ve Slezsku bude v pátek zpočátku dne minimum oblačnosti a zatahovat se začne až odpoledne. Ojediněle se mohou objevit i silné bouřky. Noc bude na východě tropická, teploty klesnou na 21 až 18 stupňů. Zpočátku dne ještě bude rtuť šplhat k 28 až 31 stupňům.

V sobotu budou nejprve na Moravě a ve Slezsku doznívat srážky a oblačnost bude ubývat až v průběhu dne. V Čechách by proti tomu mělo být převážně polojasno. Ranní minima klesnou na 14 až 10 stupňů. Odpolední maxima meteorologové očekávají mezi 21 a 25 stupni.

„V neděli bude převládat jasno či polojasno s ranními minimy mezi 14 a 10 stupni a odpoledními teplotami v rozmezí 21 až 25 stupňů,” uvedla Honsová.

V úvodu příštího týdne bude počasí ovlivňovat teplé jihozápadní proudění. Převládat bude polojasno s teplotami v pondělí do 28 a později až do 31 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám