Hlavní obsah

Plagiátorská aféra přiměla plzeňské radní odvolat šéfa strážníků

Právo, Ivan Blažek
Plzeň

Velitel plzeňské městské policie Luděk Hosman přišel o funkci. Vedení města jej dočasně odvolalo, zatím do doby, než se vyjasní otazníky kolem jeho údajně plagiátorské bakalářské práce. Právu to potvrdila mluvčí magistrátu Edita Vighová.

Článek

„Na jeho místo bude dočasně jmenován jiný strážník,“ uvedla Vighová. Hosman s tímto řešením souhlasí. „Navrhl jej pan primátor a já jej akceptuji,“ řekl Právu Hosman.

Z plzeňské radnice zároveň měla během pátku odejít žádost na Západočeskou univerzitu, aby provedla posouzení, zda je Hosmanovo dílo skutečně plagiátem. Pokud se to nepotvrdí, vrátí se Hosman do své funkce. V opačném případě vypíše radnice výběrové řízení na nového velitele strážníků.

„Jestli se do své funkce vrátím? To nechci předjímat, to musí posoudit někdo jiný. Je tady ale presumpce nevinny,“ dodal Hosman.

Luděk Hosman vypracoval svoji bakalářskou práci na téma „Obecní a městská policie“ na plzeňské právnické fakultě v Plzni před sedmi lety. Řada pasáží a kapitol je ale totožná s prací Radovana Sládka, který práci na stejné téma vypracoval o rok dříve. Sládek byl před Hosmanem velitelem městské policie a Hosman u jeho práce dělal konzultanta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám