Hlavní obsah

Pivo, harmonika a Schwarzenberg. TOP 09 debatovala s voliči ve vlaku

Novinky, mak
Praha

Politické strany se v rámci předvolební kampaně pochopitelně snaží nalákat co nejvíc voličů. Někdo sází na známé tváře, někdo zase na osobní kontakt s občany. Jako například TOP 09, která už po několikáté volí pro debaty s lidmi dopravní prostředek. V pondělí s lidmi hovořil v historickém vlaku předseda strany a lídr pražské kandidátky Karel Schwarzenberg.

Karel Schwarzenberg debatoval s voliči v historickém motorákuVideo: Novinky

 
Článek

Postřižinské pivo tekoucí proudem, harmonika a zpěv. V takovém duchu se nesla akce TOP 09 Víme, kam jedeme – S Karlem Prahou po kolejích. Speciální historický vlak obrážel pražská nádraží v jednotlivých částech města. Ve 14 hodin nastoupili do vagónů první zájemci a vydali se směr Hlavní nádraží–Hostivař a zpět.

„V posledních letech jsem jel vlakem málokdy. Hlavně jako ministr jsem spíše létal po světě, než jezdil vlakem,“ posteskl si na úvod Schwarzenberg. Většina cestujících takovouto předvolební kampaň ocenila. „Podporuji TOP 09 a přišel jsem se podívat, protože mě to zajímalo. Jsme ve vlaku, je to pohoda,“ řekl mladý muž.

Mezi kandidáty strany byl hlavním rozmlouvajícím s občany Schwarzenberg, který o diskutéry nouzi neměl. Zájem o horkou debatu měli především muži a u pražského lídra se střídali jako na běžícím pásu. Témata byla různorodá.

„Od důchodové reformy, zdravotnictví přes zahraniční politiku. Lidé mají nejrůznější otázky,“ upřesnil Schwarzenberg. Mladého cestujícího například zajímalo, jaký je vývoj přijetí eura v České republice. Podle Schwarzenberga by mohlo mít šanci na úspěch do roku 2018. Rezolutně například odmítl případné vytvoření koalice s KSČM.

Reklama

Výběr článků

Načítám