Hlavní obsah

Pitr přišel definitivně o kauci 15 miliónů

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odsouzený podnikatel Tomáš Pitr, který před třemi měsíci nenastoupil do vězení a dodnes se ukrývá na neznámém místě, přišel s definitivní platností o svou patnáctimiliónovou kauci. Tu už loni v lednu zaplatila Pitrova matka proto, aby její syn neskončil ve vazbě.

Článek

O propadnutí kauce po Pitrově útěku rozhodl nejprve pražský městský soud. Pitrův advokát Jiří Teryngel proti verdiktu podal na konci června stížnost, ale neuspěl. "Vrchní soud 6. srpna zamítl stížnost pana Pitra proti propadnutí kauce," potvrdila Právu pracovnice trestní kanceláře městského soudu, který již potvrzující verdikt nadřízených obdržel.

Podle soudce Petra Nováka, který má Pitrův případ od počátku na starosti, by tedy peníze uložené na účtu soudu měly nyní zamířit na příslušný účet státu. Teryngel se tehdy odvolával na špatný zdravotní stav svého klienta. Pitr prý trpěl vážnými problémy psychického rázu a zkolaboval. Proto údajně nemohl nastoupit do vězení, kde si má odpykat pětiletý trest za daňové delikty.

"I když jsem doufal v opak, tak jsem tušil, že to zamáznou. Dovídám se to od vás a podle mě to ještě neví ani pan Pitr. Ani já s ním v kontaktu nejsem," reagoval na verdikt vrchního soudu Teryngel.

Tomáš Pitr je považován za jednoho z nejbohatších podnikatelů v zemi, spojován je s potravinářskou firmou Setuza. Pětiletý trest dostal za daňové delikty. Ve dvanáct let starém případu byl s Miroslavem Provodem a dalšími třemi muži pravomocně uznán vinným z krácení daní. Provod byl rovněž odsouzen k pěti letům.

Reklama

Související témata:

Související články

Po Pitrovi začne pátrat už i Interpol

Pražský městský soud vydal evropský i mezinárodní zatykač na Tomáše Pitra. Podnikatel odsouzený k pětiletému trestu si v pondělí vyzvedl na poště výzvu soudce...

Výběr článků

Načítám