Hlavní obsah

Petřínská rozhledna se rozzářila v barvách francouzské trikolóry

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Řada světových památek a známých budov se po teroristických útocích v Paříži zahalila do barev francouzské trikolóry. V sobotu se připojila i Praha s Petřínskou rozhlednou. Stovky lidí také v sobotu dorazily k francouzské ambasádě v Praze, aby uctily památku obětí.

BEZ KOMENTÁŘE: Petřínská rozhledna v barvách francouzské trikolóryVideo: Novinky

 
Článek

Páteční teroristické útoky v Paříži vyvolaly prakticky okamžitě vlnu solidarity. Lidé po celém světě vyjadřují solidaritu různě. Ať už různými symboly, či nápisy „Já jsem Paříž“.

V sobotu se po bok mnoha světových velkoměst zařadila také Praha, a to nasvícením Petřínské rozhledny. Ta se lidem v sobotu odpoledne představila v barvách francouzské trikolóry.

Projevu solidarity si všimli nejen Pražané, ale také turisté, kteří Petřínskou rozhlednu z dálky sledovali například od Národního divadla, Karlových lázní, nebo z Klárova.

Květiny a svíčky u francouzské ambasády

Stovky lidí dorazily v sobotu také k francouzské ambasádě v Praze, aby uctily památku obětí z Paříže.

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky lidí uctily památku obětí pátečních útoků u francouzské ambasády v PrazeVideo: Novinky

První lidé přišli se svíčkami už v noci na sobotu. V průběhu dne pak dorazily stovky dalších. Před budovou se tak objevily stovky zapálených svíček, nápisy vyjadřující solidaritu s Francií i smuteční květiny. Někteří z účastníků akce plakali.

Na pořádek a bezpečnost dohlížela u ambasády po celý den státní i městská policie. Vše se doposud obešlo bez problémů.

Reklama

Související témata:

Související články

Svět se barví do francouzské trikolóry

Města na celém světě se snaží projevit solidaritu s Francií, ochromenou pátečními teroristickými útoky. Mnohde se v noci objevily budovy nasvícené v barvách...

Výběr článků

Načítám