Hlavní obsah

Petra si radost z triumfu kazit nenechá. Daně řádně platí, vzkázal mluvčí Kvitové

Právo, Karel Felt

Vyjádření poslance Stanislava Humla ani výhrůžky násilím tenisové královně Petře Kvitové radost po wimbledonském triumfu nekazí. Nedělá nic nezákonného a ze světových sportovců není jediná, kdo trvale bydlí v Monaku.

Foto: Reuters

Petra Kvitová

Článek

„Před chvíli jsem s Petrou hovořil. Pochopitelně vše, co se kolem Petry děje, sleduje, stejně jako náš tým, ale rozhodně si ona ani lidé kolem ní nenechají kazit radost z  triumfu ve Wimbledonu. Užívá si ji i s fanoušky,“ řekl Právu v pátek odpoledne Karel Tejkal, tiskový mluvčí agentury Česká sportovní, která Kvitovou i další tenisty zastupuje.

„Skutečnost, že jejím trvalým bydlištěm je Monacké knížectví, není ničím, co by spadlo z nebe. Je tam hlášená, vedená déle než rok. A není žádnou výjimkou mezi sportovci. Těch tam má trvalé bydliště spousta, včetně světových tenistek a tenistů v čele s Novakem Djokovičem. Upřímně řečeno, chtěl bych být muškou na zdi v Bělehradě, abych viděl a slyšel, co by se tam dělo, kdyby někdo navrhl, že by měl být ze stejného důvodu Djokovič zbaven srbského občanství,“ dodal Tejkal.

Nejen on, ale celý tým souhlasí s názorem, že by lidé měli platit daně tam, kde pracují.

„Se sportovci to je trochu jiné, hodně cestují, ale například Petra řádně zaplatila po vítězství ve Wimbledonu daně v Anglii (V přepočtu získala 61 mil. korun, ale polovina jí byla zdaněna - pozn. red.). To, že má trvalé bydliště v Monaku, vůbec neznamená, že by neplatila daně. Europoslanci také platí daně v Bruselu a nikdo jim to nevyčítá, ani je neuráží,“ zdůraznil Tejkal.

Huml ve čtvrtek na Facebooku vyjádřil souhlas s článkem, který tenistku kvůli přestěhování tvrdě kritizuje. Podle Humla by lidé, kteří se přihlásí k trvalému pobytu do jiného státu, měli přijít o své občanství. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Petra Kvitová podruhé vyhrála Wimbledon

Česká tenistka Petra Kvitová vyhrála podruhé v kariéře Wimbledon. Ve finále jednoznačně porazila kanadskou tenistku Eugenii Bouchardovou 6:3 a 6:0.

Výběr článků

Načítám